top of page

Tronaires d'Igualada

Any 2018 - Elisabet Farrés

 

Professora de l'institut Pere Vives Vic d'Igualada. És membre del grup de portadores de la Conxita, de l'associació d'imatgeria Dessota. Ha estat vinculada al món de les corals de la ciutat en diverses èpoques. A més, és una de les promotores dels "Músics per la llibertat" que cada dia es concentren al Kursal per reclamar la llibertat dels presos polítics i dels exiliats. 

Any 2017 - Marcel·lí J. Valls

 

Botiguer de la ciutat. Fou un dels fundadors dels Moixiganguers d'Igualada així com el seu primer cap de colla. Va ser Salero de la ciutat els anys 2008, 2009 i 2010. Enamorat dels castells i de les festes populars, també fou un dels artífex que Igualada esdevingués plaça castellera. 

Any 2016 - Mireia Claret - L'Ateneu Igualadí

 

 

Presidenta de l'Ateneu Igualadí, com a reconeixement del paper d'aquesta entitat, que compta amb més de 150 anys d'història, per la seva notable contribució a la vida cultural i associativa de la ciutat. A més, hem volgut destacar el paper de la Mireia al capdavant de l'Ateneu pel seu encomiable tarannà. 

Any 2015 - Pep Solé i Ollé

 

 

Va ser un dels impulsors de la Víbria d'Igualada l'any 1989. Membre dels Grallers d'Igualada des de 1992; colla que enguany celebra el seu 25è aniversari. També ha participat en diverses ocasions als Pastorets, formant part de l'Esbart Igualadí, així com va participar de la Comissió de Festes. A més, ha restaurat diversos capgrossos, entre ells el Harpo i el Panxo, que es presenten a la Festa Major d'enguany.

Any 2014 - Jaume Farrés

 

 

És el cisteller de la ciutat, artesà i propietari de la Cistelleria Farrés de la plaça de la Creu. Va ser mestre de català durant el franquisme. És membre del Patronat Garcia Fossas, del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI), i coordinador d'Igualada Solidària

Any 2013 - Iria Vives - La Coll@nada

 

 

Iria Vives, com a presidenta de la Collanada en motiu del 10è aniversari de l'entitat. És una de les entitats que més ha fet per canviar la Festa Major d’Igualada i fer-la més participativa i popular. 

Any 2012 - Antoni Guix i Castells

 

 

President i un dels impulsor de la colla de trabucaires d'Igualada. Membre actiu dels Moixiganguers d'Igualada des dels inicis, l'any 1995; cap de colla dels Moixiganguers l'any 2004; fou membre de l'Agrupament Escolta Torxa; i membre de la colla del Lakul dins de la Coll@nada; cuiner de professió.

bottom of page